Pannen voor in de horeca kopen? Hier rekening mee houden!

Het spreekt voor zich dat er in elke horecazaak nood is aan kwalitatieve pannen. In eerste instantie lijkt het vrij eenvoudig om de juiste pannen te kopen voor in jouw horecazaak. Al snel zal tijdens het aankoopproces echter blijken dat dit toch allemaal net wat minder voor de hand liggend is. Dit is het gevolg van het feit dat pannen voor in de horeca aan veel strengere eisen moeten voldoen in vergelijking met de pannen waar je bij je thuis gebruik van maakt. Wat bedoelen we hier precies mee? Zeer eenvoudig. Pannen die in de horeca worden gebruikt moeten niet alleen duurzamer zijn, daarnaast mogen ze ook bijvoorbeeld geen smaken afgeven aan de voeding. Gebeurt dat toch? Dan kan dat de kwaliteit en smaakervaring van de maaltijden beïnvloeden en dat is uiteraard niet de bedoeling. In ieder geval, alles wat je te weten wil komen over pannen voor in de horeca kopen ontdek je hier op deze pagina!

Welke pannen heb je allemaal nodig?

In eerste instantie kan het de moeite waard zijn om even voor jezelf op een rijtje te zetten welke pannen je allemaal precies wil gaan gebruiken in je horecazaak. Het is namelijk zo dat er best een aantal verschillende soorten exemplaren bestaan. We maken voor wat het kopen van nieuwe pannen betreft in ieder geval een onderscheid tussen de volgende opties:

  1. Kookpannen;
  2. Koekenpannen;
  3. Wokpannen;
  4. Blinis pannen;

Het is zo dat je in lang niet elke horecazaak nood hebt aan al deze verschillende soorten pannen, integendeel. Toch is het zo dat je alle pannen die op de markt zijn terug te vinden maar beter kan overwegen. Alleen op die manier kan je er namelijk zeker van zijn dat je alle gewenste gerechtjes zonder probleem zal kunnen bereiden. Hou er bovendien ook rekening mee dat pannen verkrijgbaar zijn in verschillende afmetingen. Ook dit kan in de praktijk een zeer belangrijk aandachtspunt zijn om rekening mee te houden.

Hoeveel pannen moet je precies aanschaffen?

Het is in de horeca altijd interessant om de beschikking te hebben over een aantal extra pannen. Het spreekt immers voor zich dat je pannen behoorlijk intensief gebruikt zullen worden. Is er op een zeker ogenblik een pan kapot gegaan? Dan zal je deze meteen willen kunnen vervangen. Hoeveel pannen je precies moet kopen is natuurlijk een vraag die moeilijk te beantwoorden valt. In ieder geval doe je er in de praktijk wel altijd goed aan om ervoor te zorgen dat je enkele exemplaren extra ter beschikking hebt.

Let op, zwaar betekent niet altijd kwalitatief!

Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat ongelofelijk veel mensen er de voorkeur aan geven om in de horeca gebruik te maken van erg zware pannen. Het gebruik van zware pannen staat voor veel mensen dan ook garant voor een bepaalde dosis kwaliteit. Dat is echter helemaal niet juist. Het is niet omdat je gebruik maakt van een zware pan dat je daarom ook kan rekenen op een prima kwaliteit. Bovendien moet je, je ook altijd de vraag stellen of je er wel echt om staat te springen om elke dag opnieuw vele uren met een zware pan te werken. Hoe dan ook, houd dus zeker ook altijd rekening met het gewicht waar pannen voor in de horeca over kunnen beschikken.