Welkom op Kookmuseum.nl

Een etentje met vrienden of familie, relaxt met z’n allen thuis. Dat ene restaurantje met die klassieke sfeer en authentieke gerechten. Met collega’s het bedrijfsuitje van vorig jaar in die leuke kookstudio. En wat te denken van die brunch van vorige week in het plaatselijke eetcafé?

Eten is als een verrassing!

Eten, het kan soms voelen als noodzakelijk kwaad. Toch is het opvallend hoe vaak je aangenaam verrast kunt worden door een lekkere maaltijd, dusdanig bereid dat het al je smaakpapillen aanroept. Bedenk jezelf maar eens wat de bijzondere smaaksensaties zijn geweest in de, pak ‘m beet, afgelopen 2 maanden. Komt er iets in je op?

Grootmoeders gerechten

Bij ons is dit al langere tijd het geval. De bewustwording van het genot van speciale gerechten is bij ons ontstaan tijdens een gezellige familieweekend, waar we met z’n allen tijdens het natafelen – met een borreltje er bij – een lijstje hebben gecreëerd van ultieme gerechten, die iedereen eens in zijn leven moet hebben geproefd! En wat schepte onze verbazing? Er kwamen best veel oude ‘gerechten van grootmoeder’ boven tafel. Gerechten die met recht zouden moeten worden opgenomen in een museum! Dat is exact wat deze website is: een speciale plek om jouw favoriete gerecht in het zonnetje te zetten, op een plek hier in ons museum!

Deel hier met ons jouw speciale momenten, het stappenplan en ingredienten om dat ene gerecht te bereiden, óf plaats je foto’s van je restaurant-ervaringen die een plekje hier verdienen.

Eet smakelijk!

Ook interessant: The Butchery