Geniet van een barbecue met kwaliteitsvlees

Nu de zomer er weer aankomt en het terug beter weer wordt, worden de barbecue toestellen weer volop onder het stof gehaald. Genieten van het goede weer en de zomer met vrienden of familie is altijd fijn. Een lekker drankje en goed eten en de avond kan niet meer stuk.

Koop vlees bij een slager

De kans is groot dat je je vlees wel eens in de supermarkt koopt. Vaak is dat handiger omdat je er toch al moet zijn voor je andere boodschappen. Je hoeft dan niet naar een andere winkel te gaan, wat je weer een beetje tijd bespaart. Toch kan het interessant zijn om vlees, of het nu een entrecote of bbq vlees is, bij een slager te kopen. Je betaalt waarschijnlijk wel iets meer maar er zijn heel wat voordelen aan verbonden.

Voordelen van een slager

Een van de voordelen van een slager is dat je waarschijnlijk veel meer keuze hebt. Een supermarkt beperkt zich vaak tot een aantal soorten vlees zoals een chipolata of bbq vlees. Echt goed en kwaliteitsvol vlees zal je eerder bij een slager vinden. 

Het vlees dat je in een supermarkt vindt, bevat vaak veel water. Dit om het gewicht van het vlees te doen toenemen zodat je als consument meer betaalt aan de kassa. Daarnaast worden er ook conserveringsmiddelen toegevoegd om het vlees langer vers te houden. Dit wordt bij een slager niet gedaan.

Een tweede voordeel is dat een slager je meer uitleg kan geven bij het vlees dat je koopt. Een slager kan vertellen waar het stuk entrecote dat je wil kopen vandaan komt. Hij of zij kan je tips geven over hoe je het vlees best kan klaarmaken, welke kruiden er lekker bij zijn en dergelijke. Daarnaast heb je bij een slager ook de mogelijkheid om zelf te kiezen hoeveel gram of kilogram vlees je juist wil. Die optie heb je niet in de supermarkt. 

Uit onderzoek blijkt ook dat het vlees van de slager meestal van vrouwelijke dieren is terwijl het vlees in de supermarkt meestal van jongere stieren is. Vrouwelijke koeien worden bijvoorbeeld pas geslacht wanneer ze al gekalfd hebben. Hierdoor is de smaak veel intenser. Ook kan je bij een (online) slager ook terecht voor kwaliteitsvlees dat bijzonder is zoals wagyu of picanha. Die exclusieve rassen kan je alleen bij een gespecialiseerde slager vinden.

We leven bovendien ook in een maatschappij waar we vaak weinig tijd hebben. Bij een slager kan je altijd even een praatje maken en een beetje tot rust komen. Ook al is het maar over het weer of wat er in je gemeente leeft. Dat maakt het toch net iets gezelliger!