Tijdens onze roadtrip door Amerika hebben we zo verschrikkelijk lekker gegeten in een super simpel en klein, maar zó schattig restaurantje in Kansas.
‘Beef-and-Onion Shepard’s Pie’ in Kansas City
Gastheer Pablo toverde een heuse ‘Beef-and-Onion Shepard’s Pie’ op tafel en de rest is geschiedenis. Zo onverwacht lekker en zo simpel kan het soms ook zijn. Een plekje in onze favoriete gerechten heeft het zeker verdiend én we maken het nu ook geregeld zelf thuis. Check hier de ingrediënten en bereidingswijze!
Ingrediënten
500 gram zoete aardappelen
1 el meel
1 paprika
3/4 tl gemalen gember
3/4 tl zout
1/2 tl zwarte peper
3 middelgrote uien, in dunne plakjes gesneden
250 gram champignons
50 ml Runderbouillon
500 gram gehakt
2 el boter
2 tl bruine suiker
De bereiding: stap voor stap
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd een paar korte spleten in de zoete aardappelen voor stoomopeningen. Bak de aardappelen gedurende 35 minuten, tot ze gaar zijn.
- Meng ondertussen bloem, paprika, 1/4 theelepel gember, zout, peper in een kleine kom.
- Bak in een grote koekenpan het gehakt en de uien bruin. Voeg de champignons toe en bak ze 2 minuten mee.
- Roer de gekruide bloem erdoor tot het niet langer zichtbaar is, ongeveer 30 seconden. Voeg de bouillon toe en breng het vocht aan de kook, roer tot een verdikking van ongeveer 2 minuten. Haal de pan van het vuur.
- Haal de zoete aardappelen uit de oven en verwarm de grill voor. Halveer de aardappelen en schep het vlees in een middelgrote kom. Voeg de boter, bruine suiker en de resterende 1/2 theelepel gember toe. Pureer de aardappelen met een aardappelstamper of een vork.
- Schep het rundvleesmengsel over in een ovenvaste koekenpan of ondiepe ovenschaal. Schep de aardappelpuree rond de rand van de koekenpan. Bak de taart 3 a 4 minuten, of totdat de topping lichtbruin is geworden.